5 wintertips om veilig de weg op te gaan!

Het wordt steeds kouder en de winterdagen komen dichterbij. Dat betekent dat jouw auto goed voorbereid moet zijn. Daarom hebben wij een aantal wintertips zodat jij veilig de weg op kunt gaan.

Tip 1: Goede bandengrip
Zodra het kouder wordt en de wegen gladder, is de kans op glijden groter. Daarom is het belangrijk dat je goede grip hebt op je banden. Twijfel je of de auto goede grip heeft? Kom dan langs om jouw banden te laten checken.

Tip 2: Houdt de ijskrabber in de buurt
Met de koude dagen heb je ook kans dat de autoramen onder sneeuw of ijs liggen. Zorg voordat je gaat rijden dat de ruiten sneeuw- en ijsvrij zijn zodat je goed zicht hebt.

Tip 3: Controleer de bandenspanning
Bij een goede bandenspanning komen de bandeigenschappen naar voren, dit kan glijden en slippen besparen. Door met de juiste bandenspanning te rijden bespaar je daarnaast ook nog eens brandstof.

Tip 4: Rijd constant
Rem niet te hard en stuur niet te abrupt. Gebruik bij voorkeur geen cruise control. Door rustig te rijden, neemt de kans op slippen af. Daarnaast geeft het je de tijd om gevaarlijke situaties te vermijden.

Tip 5: Gebruik je verlichting
Omdat de koude dagen ook langer en donkerder worden is het belangrijk ten alle tijde met de lichten aan te rijden, zo ben je goed zichtbaar voor andere bestuurders en zie je gevaarlijke situaties op tijd.

Twijfel je of jouw auto winterproof is? Laat je auto dan checken door onze monteurs, zodat ook jij veilig de op kunt.

Afspraak maken