De nieuwe Renault Twingo

De nieuwe Renault Twingo: meer fun en verfijnder dan ooit

De Renault Twingo heeft een nieuwe look! Maar dat niet alleen. Hij is geavanceerder dan ooit, biedt volop rijplezier en is uitzonderlijk wendbaar.

Het in- en exterieur is naar persoonlijke smaak te personaliseren en Renault EASY CONNECT biedt keuze uit verschillende multimediasystemen, waaronder het nieuwe multimediasysteem Renault EASY LINK.

De nieuwe Renault Twingo wordt geleverd met keuze uit twee benzinemotoren, voorzien van de nieuwste technologieën en die voldoen aan de strenge Euro 6d-emissienorm.

Ultra….

Ultra-makkelijk hanteerbaar

Mede dankzij de achterin gemonteerde motor heeft de Renault Twingo een draaicirkel van slechts 8,60 meter, de kleinste in het segment. Met zijn compacte formaat (3,61 meter lang) manoeuvreert de Twingo zich moeiteloos door het drukke stadsverkeer en wurmt hij zich eenvoudig in krappe parkeerplaatsen.

Ultra-fun

De Twingo biedt een sportief en veilig weggedrag dankzij het specifiek ontwikkelde chassis. De SCe 75-motor biedt een uitstekende balans tussen plezier en verbruik. Dat geldt ook voor de TCe 95, die bovendien te combineren is met de EDC-automaat met dubbele koppeling (uniek in het segment).

Ultra-connected

Er is keuze uit twee Renault EASY CONNECT-multimediasystemen: R&Go en EASY LINK. Deze systemen zijn compatible met Apple- en Android-smartphones en maken het mogelijk om populaire smartphone-apps zoals Google Maps, Waze, Deezer, Spotify of Apple Music veilig te gebruiken in de auto.

Ultra-personaliseerbaar

Dankzij de verschillende carrosseriekleuren (waaronder de nieuwe kleuren Jaune Mango en Blanc Quartz), diverse in- en exterieurpakketten, verschillende stripings voor het exterieur en vier verschillende wieldesigns, zijn er honderden combinaties mogelijk.

Ultra-handig

Met vijf portieren en een volledig neerklapbare rugleuning van de passagiersstoel biedt de Twingo een laadlengte van 2,31 meter – een recordwaarde die normaal alleen voor grotere en duurdere auto’s is weggelegd. Tevens profiteert de bestuurder van een nieuw ontworpen middenconsole en een gemakkelijkere ontgrendeling van de voor- en achterklep.

Ultra-veilig

Inzittenden worden in de Twingo beschermd met behulp van geavanceerde kreukelzones rond het passagierscompartiment, vier airbags en veiligheidsgordels met gordelspanners. Elektronische hulpsystemen zoals Lane Departure Warning en Hill Start Assist assisteren de bestuurder.

Net zo trendy, maar nog verfijnder

 Strak design

De Twingo valt op door het vernieuwde front met een nieuw ontworpen bumper, nieuwe koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting en een groter frontoppervlak in carrosseriekleur. Ook wordt de visuele breedte versterkt door de horizontale lijnen van de onderste grille en de sleuven op de hoeken van de voorbumper. De topversie wordt gekenmerkt door verchroomde details in de voorgrille.

C-vormige verlichting

De moderne en chique uitstraling van de nieuwe Twingo wordt voor een deel bepaald door de nieuw ontworpen koplampunits met geïntegreerde C-vormige LED-dagrijverlichting, die aansluit op die van de andere modellen van Renault. Tevens fungeert de LED-dagrijverlichting ook als knipperlicht, eveneens uniek in deze klasse.

“Het ontwerp van de Twingo III viel al goed in de smaak, dus hebben we ons voornamelijk geconcentreerd op het verbeteren van de waarneembare kwaliteit en het moderniseren van bepaalde voorzieningen. Met de nieuwe bumper, de horizontale lijnen aan de voorzijde en de C-vormige verlichting hebben we de visuele breedte van de auto weten te versterken”, aldus Mario Polla, Design Project Manager.

Drie uitvoeringen

De nieuwe Twingo heeft een onmiskenbaar chique en moderne uitstraling dankzij de standaard LED-dagrijverlichting en LED-achterlichten. Vanaf het tweede niveau valt het model op door de handgrepen en buitenspiegelkappen in carrosseriekleur. Vanaf het derde niveau is de Twingo voorzien van:

  • Grille met verchroomde afwerking.
  • Zijpanelen in carrosseriekleur.
  • Verchroomde sierstrips op de flanken en achterbumper.
  • Bestickering over de flanken.
  • Hoogglanszwarte raamstijlen.
  • 15-inch lichtmetalen wielen type ‘Venetian’.

Een Twingo voor iedereen

De vernieuwde uitstraling van de Twingo kan naar wens worden gepersonaliseerd met verschillende opties:

  • Pack Look Exterieur waarbij de omlijsting van de grille, buitenspiegelkappen, zijpanelen en sierstrips op de achterbumper zijn uitgevoerd in Blanc Cristal, Rouge Flamme of Jaune Mango.
  • Bestickering in verschillende designs, beschikbaar in drie kleuren.

Enthousiast geworden? Klik hier voor een proefrit!